Balkabağı kış aylarında en az haftada 1 öğün soframızda yerini almalı… Çorba, yemek ya da tatlılarda çok rahat kullanbilirsiniz.
Çok sağlıklı ve lezzetli aynı zamanda glutensiz bu çorba tarifini çok seveceksiniz.
1 yaş sonrası bebeklerinize çok rahat içirebilirsiniz.
malzemeler
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
400 gr dilimlenmiş balkabağı
ince bir dilim taze zencefil
3 çorba kaşığı nohut unu
2 bardak süt
5 bardak kaynamış su
bir tutam tuz
hazırlanışı
Soğanı küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğan ve sarımsağı zeytinyağında biraz kavurun. Doğranmış zencefil ve balkabağını ekleyin ve 2 dakika birlikte kavurun. Nohut ununu ilave edin ve 1 dakika daha kavurun. İçine sütü ilave edin ve kıvam aldıktan sonra suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca 5 dakika daha yüksek ateşte kaynatın ve altını kısın. Kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin ve piştikten sonra blenderdan geçirip servis edebilirsiniz.
Sevgiler,
Gonca Tangüner Yüksel
Sorularınız için: [email protected]