Kış aylarında doğanın sunduğu mucize: ISPANAK
Çocuklarınız için sağlıklı ve faydalı olan bu sebzeyi haftada bir aile sofrasından eksik etmeyin.
Neden mi?
Demir, magnezyum ve protein açısından zengindir.
Zengin bir antioksidandır, kansere karşı koruyucudur.
İçeriğindeki K vitamini ve kalsiyum sayesinde kemikleri güçlendirir.
C vitamini ile vücudumuzu grip ve nezle gibi hastalıklardan korur.
İçeriğindeki A vitamini gözler için çok önemlidir.
Alzheimer hastalığına karşı koruyucu etkisi vardır.
Kasları güçlendirir
Özellikle içeriğindeki folik asit hamilelikte çok yararlıdır.
Kolaylıkla ulaşabileceğiniz ıspanağı alırken, mümkün olduğunca doğal ya da organik olmasına dikkat edin. Tarım ilaçlarından temizlemek için bol sirkeli suda en az 15 dakika bekletin ve bol suyla yıkayın.
Bu yemeği 1 yaş sonrası bebeklerinize rahatlıkla yedirebilirsiniz.
malzemeler
1 kg ıspanak
1/2 çaybardağı kinoa
1 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
1 subardağı ev yapımı domates sos
2 su bardağı kaynamış su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
biraz tuz
köftesi için:
125 gr kıyma
1/2 adet kuru soğan
1 dilim bayat ekmek içi
tuz, karabiber,
hazırlanışı
Soğanı ve sarımsağı küp küp doğrayıp, zeytinyağında 5 dakika kavurun. İçine domates sosunu ekleyip 2 dakika pişirin. Daha sonra yıkanmış kinoayı ve kaynatılmış sıcak suyu ekleyin. Kaynayan suyun içine hazırladığınız fındık büyüklüğündeki köfteleri de ekleyin ve köfteler biraz pişene kadar yaklaşık 8- 10 dakika kadar pişirin. En son iyice yıkanmış ve doğranmış ıspanakları, tuz ve zerdeçal tozunu ekleyin ve orta ateşte 7 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın. (ıspanakların çok pişmesine gerek yok)
Sevgiler,
Gonca Tangüner Yüksel
Sorularınız için: [email protected]