Badem Sütünün Faydaları:
Laktoz intoleransı yani sindirim sorunu yaşayan kişiler için çok faydalıdır.
İçeriğinde bol miktarda calsiyum, magnezyum ve E vitamini mevcuttur.
Kemik ve diş gelişimi için faydalıdır.
Güçlü bir antioksidandır.
malzemeler
200 gr çiğ badem
5 bardak su
hazırlanışı
Bademler bir gece önceden suda bırakılır. Ertesi gün, bademlerin kabukları soyulur ve bir blenderın içine koyulur. 5 bardak su eklenir ve blenderda 5 dakika çekilir. Daha sonra tülbentte süzülür. Badem sütünüz hazır. Tülbentte kalan badem tozlarını da pastalarda kullanabilirsiniz.
Uyarı: 2 yaş altı çocuklarda ve alerjik çocuklarda dikkat edilmelidir.
Sevgiler,
Gonca Tangüner Yüksel
Sorularınız için: [email protected]