İlk haftanın sonunda, her 3 gün aynı çorbayı yaparak, bebeğinizin midesini alıştırarak, 7. günün sonunda, doyacak kadar çorbaya alıştırmış oldunuz. Bebeğiniz artık yeni tatlara hazır. Her üç günde bir yeni sebze ekleyerek, çorbanızı zenginleştirmeye devam edebilirsiniz.
- Bebeğinizi öğle öğününde artık emzirmenize gerek yok.
- Ev yapımı yoğurdu da bebeğinizin öğünlerine ekleyin.
- Yoğurdun tadını beğenmeyip yemek istemezse, içine şeker, pekmez ve meyve ekleyip vermeyin. iki üç gün sonra sade yoğurt olarak tekrar deneyin.
- Yoğurdu; öğle öğününde, 2 tatlı kaşığı ile başlayarak ve hergün çoğaltarak vermeye başlayabilirsiniz.
- İkinci haftada; üç gün aynı çorbayı yedirin. Üç günde bir yeni sebze ekleyin.
- İkinci haftada; pişirdiğiniz çorbayı buzdolabında saklamak koşuluyla ertesi gün bebeğinize verebilirsiniz.(patates ve ıspanak hariç)
Örnek Günlük Menü:
Kahvaltı: Anne sütü
Ara Öğün: Anne sütü
Öğle : Sebze çorbası + yoğurt
Ara Öğün: Anne sütü
Akşam: Anne sütü
Akşam: Anne sütü
6.AY IKINCI HAFTA
ORNEK YAZ CORBASI
- ⅕ Kabak
- 1 Adet taze fasulye
- 1/2 patates
- 1 Çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Kabak, taze fasulye ve patates doğranarak suyla birlikte kaynatılır. Kaynadıktan sonra altı kısılarak çatalla ezilebilecek kıvama gelince altı kapatılır. Zeytinyağı pişen çorbaya eklenir. Daha sonra çok az blender yardımıyla püre haline getirilir ya da çatalla ezilir. İkinci hafta daha pütürlü bir kıvamda bebeğinize yedirmeye çalışın.
ORNEK KIŞ CORBASI
- 1 Adet Yer elması
- ⅕ Patates
- ⅕ dilim Bal kabağı
- 1 Çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Patates, yer elması ve balkabağı doğranarak suyla birlikte kaynatılır. Kaynadıktan sonra altı kısılarak çatalla ezilebilecek kıvama gelince altı kapatılır. Zeytinyağı pişen çorbaya eklenir. Daha sonra çok az blender yardımıyla püre haline getirilir ya da çatalla ezilir. İkinci hafta daha pütürlü bir kıvamda bebeğinize yedirmeye çalışın.
- Yoğurda yeni sebze tattirmadiginiz bir gun başlayın. Mesela Çarşamba günü olabilir.
- Yoğurdu 2 tatlı kaşığı verin. Her gun 2 ser kaşık arttırarak devam edin.
Diyetisyen
Gonca Tangüner Yüksel
[email protected]