Sütünüzü sağma, saklamada ve tekrar bebeğinize sunmada pratik ipuçları:
- Sütünüzü sağmaya başlamadan önce ellerinizi iyice yıkayın ve sağma saklama için kullanacağınız tüm malzemelerin yıkandığı, durulandığı ve sterilize edildiğinden emin olun.
- Yaklaşık olarak bebeğinizin her öğünde tükettiği kadar süt sağın.
- Süt sağıp sakladığınız kabın iyice kapalı olduğundan ve sağdığınız tarihin yazdığı bir etiketi taşıdığından emin olun.
- Yanınızda büyük porsiyonda su bulundurun.Süt sağarken ve emzirirken bol su içmek size fayda sağlayacaktır.
- Sağdığınız sütün ömrü :
- Eğer derin dondurucuda saklayacaksanız 3 Ay
- Buzdolabının kapağında değil iç raflarında duvar kısmına yakın 3 gün
- 21 derece oda sıcaklığının üzerine çıkmayan oda sıcaklığında 3 saat
- Derin dondurucudan çıkardığınız sütü 18 ile 22 derece oda ısısına ulaşana kadar dışarıda tezgahta bekletin.Eğer zamanınız yoksa 40 dereceyi geçmeyen ılık su olan bir kabın içerisine koyun.
- Sütü ısıtmak için; içerisindeki yağ dengesini ve proteinleri etkilediği için mikrodalga kesinlikle kullanmayınız.
- Sütünüz bir kez çözüldükten sonra ancak 1 gün içerisinde tüketmelisiniz. Çözdürdüğünüz sütü tekrar derin dondurucuya asla koymayın!
- Eğer anne tam zamanlı çalışıyor ya da sütünü yeteri miktarda saklama ihtiyacı duyuyorsa mutlaka bir göğsünü emzirdiyse, diğer göğsünün tamamını sağmalıdır. Bebeğin faydalı olan son sütü de tüketmesi gerektiği için sağma işleminde baştan sona tam bir göğsü boşaltmalısınız.
Herkese kolaylıklar diliyorum.
Soru, sorun ve öneriler için : [email protected]
Sevgiler.