- Üçüncü haftada, sebze ve yoğurda alışan bebeğinizin çorbasına tahılları eklemeye başlayabilirsiniz. Ilk tahil deneyimini basmati pirinci ile yapın, glutensiz bir tahıldır ve glisemik indeksi diğer pirince göre daha düşüktür.
- 1 çay kaşığı pirinci suda biraz haşlayarak daha önce tattırdığınız sebzelerden ekleyip, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirerek çorbasını hazırlayabilirsiniz.Çorbasına her gün aynı sebzeleri koymayarak, değişik sebzelerle bebeklerinize farklı lezzetler sunabilirsiniz.
- Çorbasında kullandığınız sebzeleri parmak büyüklüğünde kesin ve buharda pişirin. Çorbasını yedirirken hazırladığınız parmak sebzeyi başka bir tabakta önüne koyun ve kendi kendine yemesi için onu cesaretlendirin.
- Artık bebeğiniz 1/2 çay bardağı yoğurdu çok rahat bitirebilir, yoğurdu ara öğün olarak vermeye başlayabilirsiniz.
Örnek Günlük Menü:
Kahvaltı: Anne sütü
Ara Öğün: Anne sütü
Öğle: Sebze çorbası+haslanmis parmak sebze
Ara Öğün: Yoğurt
Akşam: Anne sütü
Ara Öğün: Anne sütü
A
/b>
Örnek Çorba
- 1/2 Kabak
- 1-2 Adet Taze Fasulye
- 1-Havuç
- 1 çay kaşığı Basmati Pirinci
- 1 Su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Kabak, taze fasulye, havuc ve pirinç suyla birlikte kaynatılır. Kaynadıktan sonra altı kısılarak çatalla ezilebilecek kıvama gelince altı kapatılır. Zeytinyağı pişen çorbaya eklenir. Catalla iyice ezilir ya da çok az blender yardımıyla püre haline getirilir. Pütürlü bir kıvamda olmasına dikkat edin.
Diyetisyen
Gonca Tangüner Yüksel
[email protected]